středa 24. září 2014

Jak začít se zdravým životním stylem?
část 1. úvod + snídaně

Stále jen přibývají kila a centimetry a Vám se stále nechce do žádné diety? Možná je ten pravý čas na zdravý životní styl. Přece jen jsme ženy a co Vás potěší víc, když se za Vámi někdo otočí nebo Vás pochválí a nebo když se pořádně najíte a pak si sednete k televizi.
Takže začínáme... začátek jak už jste tisíckrát slyšely, je v hlavě, musíte být pevně rozhodnuta o tom, že chce být zdravá a krásná, navíc když začnete hned, máte naději že na Vánoce už budete mít své vysněné tělo nebo aspoň budete blíž k cíli.
Velice účinné je si psát režim o tom co budete jíst, co budete dělat za sportovní aktivity, co musíte udělat doma, co udělat v práci/škole a taky zapisovat všechny přešlapy, ty hlavně! Když je budete psát nebude to příjemné a možná se tomu příště vyvarujete.
Nezapomeňte, není to žádná dieta, diety jsou k ničemu, naučte se žít zdravě, až budete ve svém cíli, budete muset svou postavu stále udržovat, ale už to nebude tak přísné a hlavně těžké jako na začátku. Začněme ale nějakým menším cílem, to může být třeba 5 kg, každý den dělat nějaký sport, přestat jíst čokoládu, přestat jíst večer, každý den posilovat, to už je na Vás, ale když uvidíte že Vám to jde, můžete pokračovat.
Pohyb je sice důležitý, ale strava tvoří až 80% úspěchu, můžete každý den běhat a cvičit, ale když se budete cpát sladkým, tučným  a budete si opravdu dopřávat, výsledky budou nejspíš minimální, proto je důležité začíst i správně jíst.
Na snídani si dejte například musli s bílý


jogurtem a ovocem, bílý jogurt s vločkami, domácí ovesnou kaši, kaiserku s tvarohem a spoustu dalšího, vyhnout byste se měli hlavně bílému pečivu! Ke snídani je důležité pít spoustu tekutin, nejlepší je zelený čaj, voda, bylinný čaj a asi úplně nejlepší je voda s citronem, která nastartuje váš metabolismus. Chápu, že někteří si kávu neodpustí, tak na jeden šálek kávy, vypijte aspoň jednu (nejlépe dvě) sklenice vody.
Jak jsme už všichni tisíckrát slyšeli, tím že vynecháte snídani nezhubnete, spíš naopak, snídaně je důležité jídlo dne, ale ne nejdůležitější, to jsou totiž všechny.
Bude ještě několik částí na téma zdravý životní styl a hubnutí, všechno to nacpat do jednoho článku by byl nesmysl:))
Doufám že se těšíte na pokračování:) mělo by vyjít zítra:)
K.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Zapisování mě popravdě nikdy nenapadlo :D Hnedka koupím nějakej deník a dám se do toho:)

    OdpovědětVymazat